пʼятниця, 21 вересня 2018 р.

Педагогічна практика. День п'ятнадцятий.

     Сьогоднішній день був дуже насиченим, оскільки поєднував у собі  День Миру, День Партизанської слави,  осінній ярмарок і бібліо-кафе!

     Ранок розпочався з загальної лінійки, на якій всіх гімназистів привітали з Міжнародним днем миру. Була змога насолодитись прекрасним співом учениць школи та танцювальними номерами! Шкільне подвір'я, як і всі класи, були гарно прикрашені орігамі голубами.
      Після лінійки я провела в 10-Б урок мужності, присвячений Дню партизанської слави. Для кращого сприйняття інформації була використана  наочність, а саме: документальне відео про партизанів ВВВ. До проведення уроку були залучені і учні, які виступили з доповіддю про підпільний рух Дніпропетровщини. Загалом урок пройшов на високому рівні.
  На перерві розпочалась підготовка до осінньої ярмарки. Подвір’я школи перетворилася на торговельний міні-павільйон, парти на прилавки були  переповнені різним товаром. Дари осіннього саду: яблука, груші, виноград; безліч різноманітної смаковитої випічки, прикраси та картини , які виготовленні власноруч учнями – це все як на справжньому ярмарку. Блискуче підготувалися до свята діти всіх класів, ніхто не залишився осторонь. Школярі завзято торгували своїми товарами, закликали покупців дзвінкими піснями та закликами. Тож вражень як і ласощів було багато! Ніхто не залишився голодним!) 
    Незважаючи на те, що сьогодні проводилось так багато цікавих заходів, навчальний процес все ж ніхто не відміняв. Тому далі я відвідала уроки алгебри в 10-Б класі. Тема: Розв'язування нерівностей. Метод інтервалів. Розпочався урок з актуалізації опорних знань: повторили що називають нерівностями та методи їх розв'язання. Далі Світлана Миколаївна нагадала учням алгоритм розв'язання нерівностей методом інтервалів та записала схему на дошці. Наступним етапом уроку стало виконання вправ біля дошки. Учні виявляли бажання піти до дошки і працювали дуже активно. Урок пройшов добре, мета була досягнута.
     В кінці дня нас чекав ще один цікавий захід -  бібліо-кафе! Воно було присвячено дню туризму. Разом з учнями ми послухали про види туризму, відомих краєзнавців; також дізнались де в Кривому Розі можна зайнятись туризмом. До доповідей долучились і учні 10-Б, які розповіли про цікаві та видатні місця Кривого Рогу. Загалом захід був цікавим і корисним.
     Ось таким яскравим був сьогодні день! І хоч під кінець дня відчувалась втома, враження залишились тільки приємні!

Немає коментарів:

Дописати коментар