пʼятниця, 28 вересня 2018 р.

Педагогічна практика. День двадцятий.

     Сьогодні рівно половина нашої педагогічної практики.... Аж невіриться! День був дуже насиченим та емоційним: до нас приїхала наш методист Крамаренко Тетяна Григорівна і ми проводили відкриті уроки. 
    З самого ранку ми відвідали геометрії в 9-Б класі, який проводила студентка-практикантка - Габ Світлана Сергіївна. Тема: Розв'язування задач і вправ. Урок розпочався вчасно з актуалізації опорних знань. Для наочності вчитель використовувала телевізор, що полегшувало сприйняття учнями інформації та економило час. 
Дуже сподобалось те, що Світлана Сергіївна після актуалізації сказала девіз уроку та побажала учням приємного дня. Далі перейшли до ровз'язування задач біля дошки. Учні були активними і гарно працювали. Після розв'язання кожної задачі вчитель підводила підсумки і нагадувала учням основні моменти. В кінці уроку була проведена рефлексія. З відповідей учнів можна зробити висновок, що урок їм сподобався. Мета і завданння були досягнуті. 
      Третім за розкладом був урок алгебри в 10-Б класі, який проводила я. Тема: Розв'язування рівнянь, що містять знак модуля. Урок розпочався з мотивації навчальної діяльності: я нагадала учням, що ця тема є дуже важливою і присутня в олімпіадних завданням, на державних істпитах та на ЗНО. Далі з використанням телевізора у формі фронтального опитування була проведена актуалізація опорних знань: учні згадали що називають модулем числа та його основні властивості. 
При розв'язування задач використовувались наступні форми роботи: робота в трійках , самостійна робота і робота біля дошки. Учні були активними : швидко і правильно розв'язували рівняння. В кінці уроку була проведена рефлексія, на якій я з'язувала, що урок учням сподобався. Загалом урок пройшов добре. Морально-психологічний клімат був сприятливим для праці.
     Шостий урок проводила студентка-практикантка - Пилипенко Ольга Сергіївна у 9-В класі. Тема: Розв'язування задач і вправ. Структура і хід уроку були аналогічними уроку геометрії в 9-В. Вчитель використовувала проектор і роздатковий матеріал, що значно економило час. Під час розв'язування задач біля дошки Ольга Сергіївна контролювала правильність написаного і раціональність розподілу місця на дошці, також вчитель не забувала про тих, хто працював на місцях: вона відмічала в кожного правильно виконані завдання. Загалом урок пройшов на достатньому рівні. Мета і завдання уроку були досягнуті.
       В кінці для ми разом з вчителем математики - Шахматовою Світланою Миколаївною і нашим методистом - Крамаренко Тетяною Григорівною обговорювали всі уроки і ділились враженнями. Загалом всі залишились задоволені!

Немає коментарів:

Дописати коментар