четвер, 27 вересня 2018 р.

Педагогічна практика. День дев'ятнадцятий.

     День сьогодні видався досить цікавим. 
   Я відвідала урок інформатики у 9-В класі, що проводила студентка-практикантка - Пилипенко Ольга Сергіївна. Тема: Комп'ютерні презентації. Актуалізація опорних знань пройшла у вигляді бесіди, до якої Ольга Сергіївна залучила учнів всього класу. Обговорення було активним, що свідчить про гарне засвоєння учнями тем минулих уроків. При вивченні нових знань вчитель використовувала комп'ютерні презентації, тим самим не лише додавала наочності в матеріал, а ще й демонструвала як треба чи навпаки не треба робити презентацію. Таким чином учні самі мали змогу формулювати правила оформленння. Для зосередження довільної уваги учнів Ольга Сергіївна змінювала тон голосу та прохала дітей звернути увагу на основні моменти. Далі перейшли до практичних завдань: учні мали відредагувати неправильно зроблену презентацію. Заключним етапом уроку стало підбиття підсумків. Загалом урок пройшов добре.
      Наступним уроком я проводила інформатику в 10-Б. Тема: Навчання в інтернеті. Професії майбутнього - аналіз тенденцій на ринку праці. Урок розпочався з написання учнями невеликої самостійної роботи за темою  минулого уроку. З її результатів можна зробити висновок про гарне засвоєння учнями матеріалу, всі оцінки були вище середнього.  Після самостійної перейшли до актуалізації опорних знань: учні згадали що таке інформаційна безпека, її принципи, розповіли якими ресурсами вони користуються при підготовці до уроків. Далі учням було запропоновано декілька посилань на сайти, ознайомившись з якими вони зробили висновок що їх поєнує і назвали ці сайти освітніми.
Новий матеріал був поданий у формі бесіди з використанням презентації. Учні були зацікавлені і активоно брали участь в обговоренні. Для закріплення знань, діти виконували практичну роботу, а саме: ознайомлювались з сайтами дистанційної освіти і складали перелік курсів, які будуть корисними особисто для них. Заключним етапом уроку стало підбиття підсумків і рефлексія. Загалом урок пройшов на високому рівні, його мета була досягнута.
       Далі я мала змогу відвідати два уроки алгебри в 9-Б класі, які проводила студентка-практикантка - Габ Світлана Сергіївна. Тема: Властивості функцій. Розпочався урок з перевірки домашнього завдання, а далі перейшли до розв'язування завдань. Дуже сподобалось те, що після кожного прикладу Світлана Сергіївна проводила рефлексію і разом з учнями ще раз згадували основні моменти розв'язання. Урок пройшов добре, вчитель гарно підготувалась і виконала все заплановане.

Немає коментарів:

Дописати коментар