четвер, 20 вересня 2018 р.

Педагогічна практика. День чотирнадцятий

   Сьогодні день був дуже емоційним!

   На третьому уроці я відвідала урок геометрії в 10-Б класі. Вчитель - Шахматова Світлана Миколаївна. Урок розпочався з перевірки домашнього завдання біля дошки. Учні з допомогою вчителя розв'язували ті завдання, що не змогли виконати самостійно. Далі перейшли до написання самостійної роботи. Світлана Миколаївна контролювала дисципліну. Морально-психологічий клімат був сприятливим для праці.

     Наступним кроком була інформатика, яку проводила я. Тема: Загрози при роботі в інтернеті та їх уникнення. На початку уроку була проведена актуалізація опорних знань у вигляді фронтального опитування, учні згадали що таке інформаційні процеси, інформаційна система та назвали основі ознаки інформаційного супільства. Далі перейшли до виконання самостійної роботи у вигляді тестів на робочих комп'ютерах. Середній бал результатів самостійної - 10 балів, що свідчить про гарне засвоєння тем попередніх уроків. Новий матеріал був поданий у вигляді діалогу. Учні брали активну участь у обговоренні і називали відоме їм шкідливе програмне забезпечення та способи вберегти свій комп'ютер. Для закріплення нових знань була проведена практична робота під час якої діти навчались перевіряти тексти на унікальність. Наприкінці уроку підбили підсумки, учні ще раз повторили основні поняття уроку і висловили свої враження з приводу уроку. Загалом урок пройшов добре. Учні добре засвоїли матеріал, тож мета була  досягнута.

     Також сьогодні я з задоводенням відвідала урок світової художньої культури. Тема: Африканська культура. Учні заздалегідь отримали завдання, тому на уроці презентували свої проекти. 

Діти дуже гарно підготувались: показували фото, відео, картини, дівчатка навіть розписали своє обличчя по типу робіт африканського художника Лаолу Сенбаджо. Вчитель кожний виступ доповнювала цікавими фактами та виділяла найголовніше. Загалом урок був дуже цікавий, я дізналась багато нового!

     Наприкінці для ми з учнями робили орігамі голубів, щоб прикрасити клас до завтрішнього свята - Міжнародного дня миру.

Немає коментарів:

Дописати коментар