четвер, 13 вересня 2018 р.

Педагогічна практика. День дев'ятий.

    День сьогодні був дуже хвилюючим і насиченим. Я відвідала уроки геометрії, біології та фізики, провела урок інформатики і контрольну роботу з алгебри в 10-Б класі. А тепер про все це детальніше...
    Розпочався день з уроку геометрії. Вчитель - Шахматова Світлана Миколаївна. Тема: Побудова перерізів. Для активізації пізнавальної діяльності учнів і мотивації Світлана Миколаївна нагадала про близьку контрольну роботу. Далі вчитель повідомила тему уроку і провела фронтальне опитування з пройденого матеріалу. Оскільки тип уроку: закріплення вмінь та навичок, основна частина уроку була присвячена розв'язанню задач біля дошки. Після кожного розв'язазаного завдання Світлана Миколаївна проводила рефлексію. Загалом урок пройшов добре. Морально-психологічний клімат був позитивним та комфортним. Дисципліна була на високому рівні.

     На наступному уроці я проводила інформатику. Комп'ютери учнів були підготовлені заздалегідь: на перерві по локальній мережі я переслала їм презентацію та завдання практичної роботи. Зміст уроку інформатики повністю відповідав оновленій навчальній програмі. На початку я провела актуалізацію опорних знань у вигляді опитування. Учні досить активно пригададували основні поняття минулого заняття. Для мотивації навчальної діяльності,  діти отримали різні слова, з яких мали скласти означення поняття "система", а далі пояснити його і висловити свої припущення з приводу теми уроку. Тема: Інформаційні системи.  Новий матеріал був поданий у формі діалогу: разом з учнями ми складали означення та проводили класифікацію ІС. На уроці була присутня і самостійна робота: діти мали ознайомитись з інформацією про історію становлення ІС, наданій в презентації, а потім обговорити прочитане і відповісти на запитання. Для закріплення нового матеріалу, учні виконували практичну роботу, а саме: ознайомлювались з інформаційною системою освіти України, визначали її стуктуру та вид за різними критеріями класифікації. Останнім етапом уроку стало підбиття підсумків та проведення рефлексії. Загалом урок пройшов на достаньому рівні. Я була задоволена роботою учнів.
      Сьогодні відбулись невеликі зміни в розкладі і я мала провести заміну на 6 уроці. Разом с Світланою Миколаївною ми вирішили, що буде проведена зрізова контрольна робота з алгебри. Під час її написання, учні були дуже дисциплінованими, спокійними та зосередженими.
      Ось так плідно пройшов сьогоднішній день. Він приніс багато позитивних емоцій та вражень! 

Немає коментарів:

Дописати коментар