четвер, 1 листопада 2018 р.

Педагогічна практика у ВНЗ. День четвертий.

   День сьогодні був дуже насиченим та емоційним, тому що ми з студенткою-практиканткою Шмагло К.С. проводили свої перші пари!)
   Спочатку я відвідала лекцію з предмету "Додаткові розділи алгебри", яку проводила Шмагло Карина Сергіївна на 4 курсі в групі МІ-15. Тема: Розв'язання алгебраїчних рівнянь n-го степеня в полі комплексних чисел. На початку пари, для мотивації навчальної діяльності Карина Сергіївна поставила перед студентами проблему: чи можна вивести загальне рівняння в радикалах для розв'язку рівнянь n-го степеня? Це допомогло налаштувати на роботу та зацікавити аудиторію. Матеріал був поданий індуктивним методом у вигляді евристичної бесіди: від рівняння першого порядку (лінійного) до рівняння n-го порядку. Для кращого сприйняття викладач записувала основні моменти і формули на дошці. Дуже сподобалось, що Карина Сергіївна залучала студентів до узагальнення відомостей відомих їм рівнянь, таких як лінійне, квадратне та кубічне. Для закріплення матеріалу було розглянуто приклад. Загалом лекція пройшла добре. Мета була досягнута.
    Далі я проводила лекцію з лінійної алгебри на 1 курсі в групі І-18. Тема: Розмірність та базис векторного простору. Лекція розпочалась організовано, студенти не запізнювались і були своєчасно підготовлені до заняття. Спочатку я здійснила перевірку присутніх. Це допомогло студентам налаштуватись на лекцію після перерви.
Для мотивації навчальної діяльності я розповіла про важливість даної теми для подальшого вивчення лінійної алгебри. Виклад матеріалу відбувався строго за планом, також я зазначала важливі моменти та наголошувала, що їх треба підкреслити або виділити іншим кольором. Зв'язок з аудиторією здійснювався у формі запитань, з допомогою яких, я перевіряла рівень розуміння матеріалу. Студенти були старанними та дисциплінованими, у разі необхідності задавали питання. Загалом лекція пройшла на високому рівні. Встигли виконати все заплановане. Мета була досягнута.

Немає коментарів:

Дописати коментар