понеділок, 12 листопада 2018 р.

Педагогічна практика у ВНЗ. День одинадцятий.

    День сьогодні видався дуже цікавим та насиченим!
    Я відвідала практичне заняття з теорії ймовірності на 4 курсі в групі МІ-15, яке проводила студентка-практикантка - Пилипенко Ольга Сергіївна. Тема: Елементи кореляційного та регресійного аналізу. На початку пари Ольга Сергіїна провела дуже грунтовну актуалізацію опорних знань у вигляді опитування з використанням презентації. Після цього перейшли безпосередньо до розв'язування задач. Для зосередження довільної уваги, викладач змінювла тон голосу та на важливих моментах говорила: "зверніть увагу на дошку". Ольга Сергіївна допомогала студентам при розв'язанні задач, задаючи їм навідні питання. Дуже сподобалось те, що вона звертала увагу на деякі відмінності в зарубіжних та вітчизняних формулах та навчала студентів розв'язувати обома способами. Для розв'язання прикладної задачі, в якій вибірка містила великі числа, Ольга Сергіївна запропонувала використовувати програмні засоби, зокрема Exel. Це зекономило час на підрахунках, а студенти здобули нові вміння. В кінці пари була проведена самостійна робота. Загалом заняття пройшло на високому рівні. Морально-психологічний клімат був сприятливим для праці. Мета уроку досягнута.
       Також сьогодні я разом зі студентками Шмагло Кариною та Беслібною Олександрою проводили виховний захід в групі МІ-15 у формі тренінгу на тему "Твоє життя - твій вибір".Обрана тема є актуальною, оскільки всім студетам цікаво більше дізнатись про свої можливості і визначитись з планом на майбутнє. 
     При проведенні заходу ми дотримувались чіткої структури, використовували презентацію, роздатковий матеріал ( папірці «гроші», аркуші для роботи в групах), грамоту, свічку. В тренінгу брали участь всі студенти групи. 
      Тренінг складався з 5 вправ: вправа-знайомство «символ життя», вправа «складові щасливого життя», вправа «грамота», вправа «як розпоряджатись своїм життям», вправа закінчення заняття «куля мрій».  Під час заходу студенти були дуже збуджені, активні з захватом виконували всі вправи. З цього можна зробити висновок, що захід студентам сподобався. 
      Загалом захід проведено на високому рівні: ми встигли виконати все заплановане і підбити підсумки . Приємно було те, що студенти залишились задоволені тренінгом. Мета і завдання була досягнута.

Немає коментарів:

Дописати коментар