середа, 31 жовтня 2018 р.

Педагогічна практика у ВНЗ. Другий та третій дні.

  Другий день педагогічної практики у ВНЗ  був присвячений методичній роботі. Я спілкувалась з викладачами та складала свій індивідуальний план. Свою першу пару, я буду проводити вже в четвер!) Тому залишок дня я працювала над конспектом.
   Третього дня педагогічної практики у ВНЗ  я відвідала лекцію з предмету "Диференціальні рівняння" на 4 курсі, яку проводив старший викладач кафедри математики і методики її навчання - Бобилев Дмитро Євгенійович. Тема: Звичайні диференціальні рівняння вищих порядків. Лекція розпочалась з організаційного моменту: Дмитро Євгенійович обговорив зі студентами невеликі зміни в розкладі пар та перевірив присутніх. Оскільки на минулій лекції вже розглянули перше питання даної теми, то викладач  провів актуалізацію та перевірив засвоєння матеріалу у вигляді опитування. Для мотивації навчальної діяльності Дмитро Євгенійович розповів студентам про застосування даного матеріалу в фізиці та нагадав про екзамен з предмету. При викладенні матеріалу викладач для кращого сприйняття робить записи на дошці. Сподобалось те, що формули розв'язання різних типів ДР були подані у вигляді евристичної бесіди: викладач задавав навідні питання і давав підказки, а студенти виводили формули. Для кращого запам'ятовування  і узагальнення Дмитро Євгенійович проводив аналогії з попереднім матеріалом, а саме: з розв'язанням звичайних ДР першого порядку. Щоб зосередити довільну увагу студентів, викладач наголошував на основних моментах, змінював тембр голосу та постукував олівцем по столі.
    Загалом лекція пройшла на високому рівні. Мета і завдання були досягнуті. Морально-психологічний клімат був сприятливим для праці.
     Я дуже рада була ще раз  відвідати пару Дмитра Євгенійович і згадати  ті роки, коли ми також були його студентами!

Немає коментарів:

Дописати коментар