четвер, 25 жовтня 2018 р.

Педагогічна практика. День тридцять дев'ятий.

     Сьогодні я відвідала урок з геометрії в 10-Б класі. Вчитель - Шахматова Світлана Миклаїівна. Учні писали контрольну роботу з теми: Паралельність прямих і площин у просторі. На початку уроку Світлана Миколаївна налаштувала учнів на роботу, сказавши про важливість даної контрольної роботи, потім коротко охарактеризувала всі завдання. Під час написання контрольної, учні були спокійні та зосереджені на роботі. Вчитель контролювала роботу учнів та відповідала на запитання, якщо вони виникали. Загалом урок пройшолв добре. Дисципліна була на високому рівні. Приємно вразило те, що незважаючи на те, що Світлана Миколаївна хоч вже багато років викладає математику, її ставлення до предмету не змінилось: вона насолоджується кожним своїм уроком і це неможливо не помітити!
        Далі я відвідала урок інформатики в 10-Б класі. Вчитель - Томілін Денис Едуардович. Тема: Основи статистичного аналізу даних. Ряди даних.  На початку уроку була проведена актуалізація, учні пригадали основні поняття минулих уроків: технології колективного інтелекту, комп'ютерне моделювання, комп'ютерний експеримент. При вивчення нового матеріалу, для кращого сприйняття учнями інформації, Денис Едуардович використовував комп'ютерну презентацію та наводив приклади з життя. Для зосередження уваги вчитель змінював інтонацію, робив паузи, прохав учнів бути особливо уважними і змінював форми роботи (опитування, робота з преезнтацією, самостійне виконання практичних завдань, обговорення основних моментів уроку). Найбільш дієвим способом привернути увагу було зміна виду діяльності, учні одразу ж зацікавлювались новим завданням. Загалом урок пройшодв добре. Мета і завдання були досягнуті.

     Також сьогодні я проводила позакласний захід з інформатики: Інформатичний калейдоскоп. Мета заходу: сприяти підвищенню інтересу учнів до інформатики, систематизувати й поглибити знання з інформатики; розвивати творчість, кмітливість, пізнавальну активність, логічне мислення. 
Клас розділився на дві команди: "ІТ-шніки" і "троян". Кожна з команд обрала собі капітана та придумала девіз. Далі перейшли до конкурсної частини. Всього було 6 етапів за кожний з яких можна було набрати деяку кількість балів. Змагання було напруженим, оскільки команди мали майже однакову кількість балів. 
Найбільше учням сподобались конкурси: "Малювалки" і "Дешифратор". Під час заходу учні були дуже збуджені, активні з захватом виконували всі вправи. З цього можна зробити висновок, що захід дітям сподобався. Щоправда іноді активність дітей переходила межу і вони порушували дисципліну. В цьому разі я робила їм зауваження чи задавала питання, щоб діти задумались над відповіддю.

Перемогу здобула команда: "ІТ-шніки" з невеликим відривом у 5 балів. В кінці заходу ми привітали переможців та підбили підсумки. З відповідей учнів можна зробити висновок, що "Інформатичний калейдоскоп" їм сподобався!


Немає коментарів:

Дописати коментар