вівторок, 23 жовтня 2018 р.

Педагогічна практика. День тридцять сьомий

    Сьогодні я відвідала два уроки геометрії. Урок розпочався з актуалізації опорних знань у вигляді фронтального опитування: учні пригадали основні теоретичні відомості з теми паралельність прямих і площин у просторі. Далі перейшли до написання самостійної роботи. Під час її написання учні були уважні та зосереджені. Наступний урок був присвячений підготовці до контрольної роботи: спочатку вчитель провела узагальнення вивченого матеріалу, а далі перейшли до розв'язування задач біля дошки. Для зосередження довільної уваги учнів вчитель прохала бути їх уважними. Під час уроку діти були активними, а Світлана Миколаївна спокійною та акуратною. Загалом урок пройшов добре. Мета і завдання були досягнуті.
     Також цього дня я проводила виховний захід в 10-Б класі: тренінг на тему: "Пізнай себе".  
Мета заходу:  допомогти дітям краще зрозуміти себе, свої можливості; сприяти розвитку здібностей і творчих нахилів у дітей, створення програми самовиховання; виховувати почуття людської гідності, прищеплювати учням загальнолюдські якості, стимулювати прагнення до самореалізації. 
Даний захід не є поодиночним, він входить в систему виховних заходів з розділу морального виховання.  
Тренінг складався з 8  вправ, що спрямовані на пізнання себе, своїх можливостей та однокласників.  Найбільш вдалими були вправи «вірю – не вірю» і «сітка добре», вони дуже зацікавили учнів.  
Під час заходу учні були дуже збуджені, активні з захватом виконували всі вправи. З цього можна зробити висновок, що захід дітям сподобався. Щоправда іноді активність дітей переходила межу і вони порушували дисципліну. В цьому разі я робила їм зауваження чи задавала питання, щоб діти задумались над відповіддю. Наприклад «Що я роблю для здійснення своєї мрії?», «Що треба зробити, щоб оточуючі тебе поважали?» та ін.. Ці методи давали результати, учні зосереджувались і ми продовжували тренінг. 
Загалом захід проведено на високому рівні: ми встигли виконати все заплановане і підбити підсумки . Приємно було те, що діти залишились задоволені тренінгом і дякували за його проведення. Мета і завдання була досягнута.

Немає коментарів:

Дописати коментар