пʼятниця, 19 жовтня 2018 р.

Педагогічна практика. День тридцять п'ятий

   Сьогодні я відвідала два уроки алгебри в 10-Б класі. Вчитель - Шахматова Світлана Миколаївна.  Урок розпочався з організаційного моменту,  що був присвячений домашній контрольній роботі, яку учні нещодавно здали на перевірку. Світлана Миколаївна проаналізувала типові помилки та роздала роботи, щоб учні подивились свої оцінки. Далі вчитель оголосила тему уроку:  Степінь з цілим показником та назвала роботи, бали за які, будуть впливати на тематичну оцінку. Актуалізація опорних знань була досить грунтовною, оскільки з поняттям "степінь" учні знайомі давно. У формі опитування, учні згадали означення степеня, властивості степеня з натуральним показником та пригадали все про степеневу функцію. Новий матеріал був поданий індуктивним методом: вчитель наводила конкретний приклад, а потім разом з учнями узагальнювали його. Дуже сподобалось те, що весь матеріал був узагальнений і систематизований у вигляді схеми. Для актуалізації довільної уваги Світлана Миколаївна наголошувала на основних моментах та прохала учнів бути уважнішими. Після викладу матеріалу, вчитель запитала "а що ви запам'ятали?". З відповідей учнів можна зробити висновок про гарне засвоєння  нових знань. Для закріплення вивченого і формування умінь та наступному уроці перейшли до розв'язування задач біля дошки. Світлана Миколаївна контролювала весь процес розв'язання і біля дошки, і на місцях. Учні працювали дуже активно і виявляли бажання піти  до дошки. Дисципліна на уроці була гарною. Загалом уроки пройшли на високому рівні. Мета і завдання були досягнуті.
    Далі я заміняла урок геометрії у 8-А класі. Була проведена контрольна робота на тему: "Паралелограм та його властивості". Щоб налаштувати учнів на роботу після перерви, я привіталась та наголосила на важливості цієї роботи. Загалом урок пройшов добре. Учні були зосередженими і уважними.
       В кінці дня разом з учнями 10-Б класу ми провели бесіду на тему: "Правова культура - міцність держави". Ми обговорили з учнями наскільки важливим є знати свої права та обов'язки, почитали витяги з Конституції України та склали пам'ятку для учнів з їхніми правами та обов'язками. Загалом бесіда пройшла на високому рівні. Учні були активними та дисциплінованими. Мета була досягнута.

Немає коментарів:

Дописати коментар