пʼятниця, 5 жовтня 2018 р.

Педагогічна практика. День двадцять п'ятий.

       День сьогодні видався дуже цікавим, адже сьогодні дуже важливе свято - День Учителя. Всі дуже чекали цієї події.  Класи були прикрашені святковими плакатами, звідусіль лунали привітання та гарні побажання, було багато позитивних емоцій , сміху і сліз радості. 
  Також сьогодні я провела позакласний захід з математики в 10-Б класі - "Ігри розуму".  В конкурсу брали участь три команди: "Отряд домино", "Чёткие перцы", "Каминский". Захід розпочався з оголошення теми та мети, а далі команди мали обрати капітанів та вигадати назву. Перший конкурс - розминка - містив у собі різноманітні логічні і математичні запитання, на відповідь у команд було лише 10 секунд. 
Учні відразу прониклись духом суперництва та були дуже активними, всі хотіли перемогти. Наступний конкурс - логічний - містив у собі 3 задачі, а саме: задачу на переливання, завдання на перекладення сірників та задачу на знаходження закономірності утворення фігур. В третьому конкурсі - математичні софізми - учні мали знайти помилку в доведенні софізмів.
Дуже порадувало мене те, що всі команди змогли це зробити і показали гарний результат. Далі були конкурси: "несправний телефон", "1,2, не зіб'юся" та "хто швидше". Всі вони пройшли дуже жваво та весело. Діти наскільки прониклись атмосферою гри, що були іноді аж занадто активними, що призводило до невеликих порушень дисципліни.
 В цьому разі я концентрувала їхню довільну увагу проханням зосередитись та наголошувала на тому, що, порушуючи правила, конкурс не виграти. 
Перемогу в конкурсі здобула команда - "Отряд домино"!
Загалом захід пройшов дуже добре, мета і завдання були досягнуті. Учні покращили вміння переносити отримані знання в нові нестандартні ситуації та гарно провели час.

Далі я відвідала позакласний захід, який проводила студентка-практикантка - Пилипенко Ольга Сергіївна в 9-В класі. Тема: Паризьке кафе. Незважаючи на невеликі проблеми з технікою, захід пройшов на високому рівні. Дуже цікавим був конкурс, у якому діти мали пройти лабіринт, розв'язуючи різноманітні математичні приклади. Учні були дуже активними, а Ольга Сергіївна гарно тримала клас та вміла їх зацікавити.

       На останок, хочеться ще раз привітати наших милих вчителів з їх професійним святом! Нехай життя дарує Вам веселку посмішок. Величезної любові , тепла у відносинах з Вашими близькими та друзями. Міцного Вам здоров'я і великого щастя ! 

Немає коментарів:

Дописати коментар