понеділок, 22 жовтня 2018 р.

Педагогічна практика. День тридцять шостий

    Як швидко летить час! Ось і розпочався останній тиждень нашої педагогічної практики.... 7 тижнів пролетіло просто непомітно, оскільки ми завжди зайняті цікавими та новими для себе справами.  Ось, наприклад, на цих вихідних - в суботу 20 листопада - ми допомогали в проведенні районної олімпіади. Наша робота полягала в тому, що ми слідкували за дисципліною, пояснювали учням як правильно оформлювати роботу та пильнували, щоб все було за правилами. Цей досвід був дуже корисним для нас!
     Сьогодні я відвідала два уроки алгебри в 10-Б класі. Вчитель - Шахматова Світлана Миколаївна. На першому уроці учні писали контрольну роботу з теми: Розв'язання рівнянь і нерівностей. Вчитель коротко охарактеризувала кожне з завдань, сказала кількість балів і як оцінка за цю роботу вплине на семестрову, тим самим налаштувала дітей після перерви на роботу та змотивувала до гарного написання контрольної роботи. Під час уроку учні були спокійними та зосередженими, а Світлана Миколаївна контролювала процес та відповідала на запитання, якщо вони з'являлись. 
       Другий урок алгебри розпочався з привітання двох учнів класу, що зайняли 2 та 3 місця в районній олімпіаді з математики. Далі перейшли до нової теми: Корінь n-ого степеня. Для актуалізації опорних знань, учня біля дошки пригадали основні властивості степеневої функції з цілим показником та означення оборотньої функції. Новий матеріал був поданий індуктивним методом у вигляді евристичної бесіди. Для зосередження довільної уваги, Світлана Миколаївна прохала учнів зосередитись. Після викладу нового матеріалу, вчитель провела узагальнення і систематизацію і подала його у вигляді схем, що значно прокращило сприйняття та запам'ятовування учнів. Щоб закріпити вивчене, перейшли до розв'язування задач біля дошки. Учні були дуже активними. Загалом урок пройшов на високому рівні. Мета і завдання були досягнуті. Морально-психологічний клімат був сприятливим для праці.

Немає коментарів:

Дописати коментар