четвер, 4 жовтня 2018 р.

Педагогічна практика. День двадцять четвертий

      Сьогодні до нас в гімназію завітала наш методист з каферди інформатики - Мінтій Ірина Сергіївна і ми проводили відкриті уроки.
       На першому уроці я відвідала урок інформатики у 11-Б класі, який проводила студентка-практикантка - Іванова Олена Анатоліївна. Тема: Мова програмування Pascal. Розпочався урок з актуалізації опорних знань у формі опитування: вчитель запитувала які мови програмування учні знанють, які вивчали. Далі перейшли безпосередньо до роботи з мовою програмування Pascal та середовища програмування Lazarus. Оскільки учні вже вивчали цю мову, то першим завданням було відшукати помилки в коді програми, ця задача була направлена на повторення основних моментів синтаксису мови Pascal та розвиток уважності учнів. Наступні задачі потребували вже написання коду програми: один учень працював біля дошки, а інші на місцях за комп'ютерами. Олена Анатоліївна контролювала діяльність учнів і допомогала їм в разі необхідності. Для зосередження уваги вчитель змінювала інтонацію та наголошувала на основних моментах. Дуже гарним було те, що Олена Анатоліївна проводила міжпредметні зв'язки: були присутні математичні та фізичні задачі. В кінці уроку була проведена рефлексія, з відповідей учнів можна зробити висновок, що урок їм сподобався. Морально-психологічний клімат був сприятливим для праці. Загалом урок пройшов добре.
       Третім уроком студентка-практикантка Пилипенко Ольга Сергіївна проводила урок інформатики в 9-В класі. Тема: Гіперпосилання. Елементи управління в презентаціях. Урок розпочався з невеликої самостійної роботи, що містила в собі матеріали минулих уроків. Після її написання, Ольга Сергіївна провела аналіз та пояснила учням незрозумілі моменти. Далі перейшли до засвоєння нових знань. Матеріал був поданий у формі бесіди з використанням комп'ютерної презентації, це сприяло кращому засвоєнню учнями інформації, оскільки працювала і зорова і слухова пам'ять. Для кращого засвоєння нового матеріалу, була провдедена практична робота. В кінці уроку Ольга Сергіївна підбила підсумок та провела рефлексію. Загалом мета уроку була досягнута. Учні були досить активними, а Ольга Сергіївна - в міру вимогливою та гарно тримала клас.
         На четвертому уроці я проводила урок інформатики в 10-Б класі. Тема: Поняття про штучний інтелект, інтернет речей, Smart-технології та технології колективного інтелекту. Урок розпочався з повторення матеріалів минулих уроків, що проходило у вигляді опитування. Разом з учнями ми пригадали, що називають інформаціїною системою, інформаціїними процесами, що називають освітніми сайтами та що таке дистанційні курси. Новий матеріал був поданий у формі бесіди, оскільки учні знайомі з деякими прикладами штучного інтелекту. Для наочності була використана комп'ютерна презентація. Під час уроку було використано багато фото та відео матеріалів, що дуже зацікавило дітей, особливо їм сподобався робот Макс. Для практичного засвоєння матеріалу була вправа на LearningApps та використання сервісів AutoDraw та Quick,Draw. Останні дуже сподобались дітям, вони дуже активно працювали з програмами та порівнювали їх. В кінці уроку була проведена рефлексія, з якої я дізналась, що учням урок дуже сподобався. Зворотній зв'язок відбувався протягом всього уроку і мав не тільки контролюючий, а й навчальний характер. Мета і завдання були досягнуті. Загалом урок пройшов на високому рівні.
      На п'ятому уроці я відвідала урок алгебри у 9-Б класі, який проводила студентка-практикантка - Габ Світлана Сергіївна.Тема: Функція виду: y=-f(x), y=f(-x). Розв'язування прав.Урок розпочався з організаційного моменту, вчитель зробила невеличне повідомлення з приводу олімпіади з математики. Для актуалізації опорних знань, Світлана Сергіївна з учнями пригадали основні функції, їх формули та графіки. Далі перейшли до розв'язування вправ. Дуже цікавим було завдання, коли вчитель говорив перетворення графіку, а учні мали записати формулу. Загалом урок пройшов вдало. Мета і завдання були досягнуті. Дисципліна була на високому рівні.
      Ось таким насиченим був цей день!

Немає коментарів:

Дописати коментар