середа, 10 жовтня 2018 р.

Педагогічна практика. День двадцять восьмий.

      Сьогодні я мала змогу бути присутньою на уроці алгебри в 11-Б класі, який проводила студентка-практикантка - Іванова Олена Анатоліївна. Тема: Розв'язування логарифмічних рівнянь. Урок розпочався з актуалізації опорних знань, Олена Анатоліївна у вигляді бесіди повторила з учнями основні поняття минулих уроків, а потім підвела їх до теми заняття. Новий матеріал був поданий індуктивно, спочатку розв'язували приклад, а потім узагальнювали правило, для наочності вчитель використовувала презентацію. Дуже вдало були підібрані вправи, вони мали різний рівень складності. Під час уроку Олена Анатоліївна гарно тримала клас та встигала слідкувати за роботою біля дошки і на місцях. В кінці уроку була проведена рефлексія, з якої слідувало, що учням урок сподобався  і вони гарно засвоєли матеріал. Загалом урок пройшов добре.
      Далі я відвідала урок алгебри в 10-Б класі. Вчитель - Шахматова Світлана Миколаївна. Тема: Розкладання многочлена на множники. Схема Горнера. Теорема Безу. Для  мотивації навчальної діяльності Світлана Миколаївна наголосила на значенні цієї теми на ДПА та ЗНо. Актуалізація опорних знань пройшла у вигляді опитування: учні пригалади основні що таке многочлен та властивості квадратного тричлена. Для зосередження довільної уваги Світлана Миколаївна прохала учнів зосередитись.  Новий матеріал був поданий на конкретних прикладах. Дуже гарним було те, що вчитель нагадувала учням прийоми швидкого обчислення. Після кожного розв'язаного прикладу Світлана Миколаївна проводила рефлексію, що допомогало учням краще усвідомити новий матеріал. Зворотній зв'язок прослідковувався протягом усього уроку, тобто був безперервним. Він носив не тільки контролюючий характер, а й навчальний, оскільки вчитель коригувала знання учнів, пояснювала незрозумілі моменти. Загалом урок пройшов на високому рівні. Мета і завдання були досягнуті.
      Також сьогодні ми разом з іншими студентами-практикантами, провели профорієнтаційний захід в 11-х класах на тему "У світі професій". Захід був досить змістовним та цікавим. Учні мали змогу дізнатись багато цікавого про професії, класифікувати їх в залежності від предмета праці та оцінити важливість деяких професій у ХХІ ст. 
Ми  запропонували учням для ознайомлення сайти з прогнозами затребуваних професій через 5 років , оскільки вже зараз вони мають визначитись з вибором, та розповіли їм про особливості здачі ЗНО та вступу до ВНЗ у 2019 році. Наш досвід літньої практики у приймальній комісії КДПУ дозволив наповнити цю бесіду цікавими фактами та історіями з життя. Загалом захід пройшов добре, учні були дуже активними та з задоволенням висловлювали свої думки. Мета і завдання були досягнуті.

Немає коментарів:

Дописати коментар